TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cobb, Robert B.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
1st Battalion, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army (1st Battalion, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Lieutenant Colonel (Infantry) Robert B. Cobb, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 374th Infantry Regiment, 87th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 16 maart 1945 in Duitsland.
Col. Cobb leidde de aanvalsgolf van zijn bataljon over de Moezel onder zwaar vijandelijk vuur en groepeerde zijn troepen voor verdere aanvallen op vijandelijke stellingen. Gedurende de daarop volgende actie bleef Col. Cobb bij de voorste eenheden van zijn bataljon, zich voortdurtend bloot stellend aan waarneming door de vijand en vuur terwijl hij de operaties leidde. Tijdens deze actie doodde Col. Cobb zelf twee vijandelijke soldaten, verwondde er een en dwong nog eens 13 man tot overgave.
De uitzonderlijke heldenmoed en dappere acties van Colonel Cobb vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 87th Infantry Division en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 295 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
Commanding Officer 1st Battalion, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army
Aanbeveling niet beschikbaar.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto