TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Masters, William W.

Overlijdensdatum:
14 april 1945 (Duitsland)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Technical Sergeant William W. Masters, 6285081. Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijjke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Duitsland. Op 21 maart 1945, tijdens een aanval op Bretzenheim werd het pleloton van Sgt. Masters vastgenageld door intens vijandelijk mitrailleurvuur. Vergezeld door een infanterist met een automatisch wapen ging Sgt. Masters naar voren om de mitrailleur uit te schakelen. De infanterist werd geraakt maar de onverschrokken Sgt. Masters ging alleen verder en werkte zich onder een regen van vuur naar voren. Hij slingerde een handgranaat in de vijandelijke positie en doodde de schutter, doodde de helper toen die probeerde het wapen over te nemen en de onderofficier die de leiding had toen die probeerde zijn mannen te verzamelen. Zonder leiders en gedemoraliseerd door de heldhaftige actie van Sgt. Masters gaf de rest van de vijandelijke bemanning zich aan hem over. Met zijn heldhaftige actie stelde Sgt. Masters zijn peloton in staat verder te trekken en de stad in te nemen. De onverschrokken vastberadenheid en moedige plichtsbetrachting vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 131 (4 juni 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto