TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Baugh, Bernard F.

Overlijdensdatum:
6 augustus 1944 (Saint-Benoît-des-Ondes/departement Ille-et-Vilaine, Bretagne, Frankrijk.)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army (Headquarters Company, 1st Battalion, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army)
First Lieutenant Bernard F. Baugh, 01316873, Infantry, Headquarters Company, First Battalion Infantry, 331st Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden in actie op 6 augustus 1944 bij St. Benoit-des-Ondes in Frankrijk. Toen de voortgang van zijn eenheid door een patrouille van 12 man werd opgehouden die op het punt stond TNT ladingen te ontsteken op een ondermijnde brug, stak Lieutenant Baugh onbevreesd, ondanks het dekkende vuur van mitrailleurs en mortieren, de brug over en en ging met behulp van een Britse officier een vuurgevecht aan met de vijand. Met zijn kalme en nauwkeurige vuur was hij verantwoordelijk voor het doden van acht vijanden en de terugtrekking van de rest. Tijdens het gevecht raakte de Britse officier gewond en met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid ging Lt. Baugh naar een positie voor de gewonde officier en dekte hem met geweervuur totdat deze in staat was in veiligheid te kruipen. Gedurende deze moedige actie raakte Lt. Baugh dodelijk gewond. Zijn opvallende moed en uitmuntend plichtsbesef strekken hem tot de hoogste eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Washington in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Voor actie die werd getoond op 6 augustus 1944, in Saint-Benoît-des-Ondes/departement Ille-et-Vilaine, Bretagne, Frankrijk.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto