TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Metheny, Hershel A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company H, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army (Company H, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army)
Technical Sergeant Hershel A. Metheny, 6857125, Infantry, 331st Infantry, United States Army wegens het zich hebben onderscheiden door dapperheid in actie op 13 december 1944 bij Gey in Duitsland. Sgt. Metheny was sergeant van een peloton zware mitrailleurs. Een beschieting door vijandelijke mortieren en artillerie veroorzaakte diverse slachtoffers, waaronder de pelotonsleider. Met grote tegenwoordigheid van geest ging Sgt. Metheny naar de diverse secties, hergroepeerde de mannen en leidden hen ten aanval. Toen de eerste sectie optrok openden twee vijandelijke sluipschutters het vuur waardoor de sectie werd tegengehouden. Sgt. Metheny nam de sluipschutters met zijn lichte mitrailleur onder vuur en gaf hen bevel zich over te geven. Toen ze antwoordden met een salvo vuur bestormde hij hun positie, doodde er een en dwong de ander zich bloot te stellen aan het vuur van het peloton. Tijdens het gedurfde vertoon van leiderschap van deze NCO raakte hij dodelijk gewond. Het onverschrokken initiatief en de opvallende leiding van Sgt. Metheny strekt hem tot de hoogste eer en past binnen de beste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst.

Postuum toegekend.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto