TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Marsh, John W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company M, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company M, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Captain John W. Marsh, 0364376, Company M, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Frankrijk. Op 10 juli 1944 voerde Captain Marsh het bevel over Company M, 358th Infantry Regiment toen dat optrok tegen een sterke vijandelijke stelling in de omgeving van het Forêt de Mont Castre in Frankrijk toen de compagnieën infanterie van het 3rd Batallion ontregeld raakten en afgescheiden werden onder intens vijandelijk vuur. Captain Marsh realiseerde zich dat vele officieren vervangers waren met weinig oorlogservaring en liet zijn compagnie zware wapens achter in handen van zijn onderbevelhebber en ging naar voren om de bataljonscommandant te helpen bij het opzetten van een gehaaste defensie. Met volledige minachting voor het vijandelijke vuur dat van voren en van beide flanken kwam, leidde hij kleine groepjes infanteristen naar voren om de gaten in de linie te dichten en leidde dapper hun vuur totdat de vijand zich gedwongen zag zich terug te trekken.
Voordat een volledige hergroepering kon plaatsvinden deed de vijand een tegenaanval en Captain Marsh verliet weer zijn compagnie om naar de voorste fronttroepen te gaan om steun te verlenen. Terwijl hij het vuur op de vijand leidde nam hij de gewonden hun wapens af en spoorde zijn mannen aan de vijand te verdrijven. Zelfs na het oplopen van de verwondingen die uiteindelijk zijn dood tot gevolg hadden, bleef hij zijn mannen aanvoeren totdat hij viel, niet meer in staat door te gaan. De bezielende leiding van Captain Marsh, zijn moed en zijn totale plichtsbesef vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 75 (1944).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto