TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Walter, Grant W.

Overlijdensdatum:
15 maart 1945
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: C. Rij: 24. Graf: 73.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 35369978.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company F, 276th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army (Company F, 276th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army)
Toegekend op:
2 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens heldhaftig optreden in actie op 13 januari 1945 bij Rothbach in Frankrijk. Toen een nachtelijke vijandelijke tegenaanval met intens mitrailleurvuur tot binnen drie meter van S.Sgt. Walter en zijn maat kwam, vielen er drie handgranaten in hun schuttersput. De eerste werd door zijn maat uit de put gegooid. Toen de tweede erin viel sprong S.Sgt. Walter er bovenop in een poging de volle klap van de explosie op te vangen en zijn maat letsel te besparen. Hoewel het projectiel niet ontplofte raakte de andere man door de derde ernstig gewond en S.Sgt. Walter verleende hem eerste hulp en bleef daarna weerstand bieden aan de vijandelijke aanval. Met zijn moedige actie hielp hij zijn compagnie aanzienlijk bij het breken van de tegenaanval. Bij een latere actie sneuvelde S.Sgt. Walter door vijandelijk mortiervuur.

Ten tijde van de actie had hij nog de rang van Private 1st Class, maar bij toekenning van de onderscheiding was hij al Staff Sergeant.
Posthuum toegekend.
General Order No. 53, Headquarters 70th Infantry Division, 2 July 1945.
Tweede Bronze Star Medal ontvangen in de vorm van een bronzen eikenloof te dragen op het lint van de eerste Bronze Star Medal.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - General Order No. 53, Headquarters 70th Infantry Division, 2 July 1945
    - General Order No. 57, Headquarters 70th Infantry Division, 5 July 1945
    - American Battle Monuments Commission

Foto