TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rennebaum, Leon August (US Army)

Geboortedatum:
2 januari 1916
Overlijdensdatum:
7 februari 2001
Dienstnummer:
ASN: 0-1822055
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company B, 628th Tank Destroyer Battalion, 5th Armored Division "Victory", U.S. Army
Toegekend op:
1944
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan First Lieutenant Leon A. Rennebaum (ASN: 0-1822055), United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 628th Tank Destroyer Battalion in actie tegen vijandelijke troepen op 16 en 17 september 1944 in Duitsland.
Tijdens een hardnekkig gevecht tegen sterkere vijandelijke troepen die probeerden een heuvel te omsingelen die door onze troepen werd bezet, riskeerde 1st. Lt. Rennebaum talloze malen zijn leven om met zijn tankdestoyers nauwkeurig vuur af te geven ter ondersteuning van de infanterie. Steeds weer trotseerde hij verwoestend vijandelijk artillerievuur terwijl hij naar zijn voorste eenheden en naar zijn tankdestroyers liep om hun vuur tegen de vijand te leiden. Toen drie van zijn destroyers buiten gevecht werden gesteld hield hij kalm toezicht op hun afvoer onder vuur en ging zelf naar het strijdtoneel terug om een achtergebleven voertuig te bergen. Bij een andere gelegenheid reed hij moedig naar de top van een heuvel die onder zwaar vuur van artillerie en mortieren lag en vanuit zijn ongedekte positie liet hij een regen van mitrailleurvuur neerdalen op aanvallende vijandelijke troepen en dwong hen zich terug te trekken.
De onverschrokken acties, de persoonlijke moed en het vurig plichtsbesef van 1st. Lt. Rennebaum vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 103 (1944).
Voor getoonde actie op 16 en 17 september nabij Wettlingen/Rijnprovincie, Duitsland.

Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
1944
Purple Heart

Bronnen

Foto