TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kling, Field M. (US Army)

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 01996481.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company B, 81st Tank Battalion, 5th Armored Division "Victory", U.S. Army (Company B, 81st Tank Battalion, 5th Armored Division "Victory", U.S. Army)
Toegekend op:
24 januari 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie op 22 december 1944 in Duitsland. 2nd Lieutenant Kling, die het bevel voerde over een peloton middelzware tanks met toegevoegde infanterie die als opdracht had 11 goed verdedigde vijandelijke dorpen in te nemen, klom tweemaal te midden van het intense vijandelijke granaatvuur uit zijn tank om reparaties uit te voeren om zijn tank in actie te houden. Toen de gevechtsgroepen het uiteindelijke doel naderden verliet hij nogmaals de bescherming van zijn tank en leidde de operaties van beide groepen die onder allerlei soorten vijandelijk vuur lagen. De snelle bezetting van het doel was grotendeels te danken aan de dappere acties, de moed en de deskundige leiding van 2nd. Lt. Kling. Zijn acties zijn in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse landmacht.

Headquarters, 5th Armored Division, General Orders No. 3 (24 januari 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto