TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fraser, Walter Ian

Geboortedatum:
1917
Overlijdensdatum:
31 mei 1944 (Lorenzo, Italië)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Beach Head
Vak: III. Rij: H. Graf: 3.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Walter Fraser kreeg in mei 1940 zijn aanstelling als 2nd Lieutenant bij de Seaforth Highlanders en verdiende zijn MC toen hij fungeerde als adjudant en compagniescommandant bij het 6th Battalion Seaforths. Fraser sneuvelde in actie op 31 mei 1944 toen hij het bevel voerde over C Company die tijdens de zware gevechten bij Lorenzo tijdens operatoe Chesterfield, de aanval op de Hitlerlinie ten westen van Monte Cassino.
Fraser, 27 jaar oud, liet een weduwe achter, Anne Hosie Fraser, destijds woonachtig in Dumfries.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Major (Waarnemend Majoor)
Eenheid:
6th Battalion Seaforth Highlanders, 17th Infantry Brigade, 5th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
21 december 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
Aanbeveling:
Captain Fraser heeft deelgenomen aan alle actieve operaties waarbij het bataljon betrokken was op Madagascar, Sicilië en in Italië. Sinds het begin van de campagne op Sicilië was hij adjudant en heeft steeds een plichtsbesef getoond dat een inspiratie voor alle rangen is geweest. Bij Machiagodena en aan de Garigliano toonde hij onder vuur een kalmte en moed op het hoogste niveau. Tijdens deze en vele andere acties waarbij het bataljon betrokken was, waren Captain Fraser's standvastigheid en bekwaamheid onder alle omstandighden de grootste mogelijke steun voor zijn bevelvoerend officier.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto