TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Holland, Robert H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 12139041.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Medical Detachment, 13th Infantry Regiment, 8th Infantry Division "Pathfinder", U.S. Army (Medical Detachment, 13th Infantry Regiment, 8th Infantry Division "Golden Arrow", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Robert H. Holland, Private First Class, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het Medical Detachment, 1st Battalion, 13th Infantry Regiment, 8th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 23 novembver 1944 in Duitsland. Private Holland, een brancarddrager en drie andere soldaten meldden zich vrijwillig om onder vijandelijk vuur van artillerie, mortieren en kleine wapens bloedplasma af te leveren aan een vooruitgeschoven verbandpost. Nadat ze erin waren geslaagd door het vijandelijke uur te komen en het plasma af te leveren hielp Pvt. Holland bij de behandeling van de gewonden. Toen ontdekt werd dat een van de gewonden onmiddellijk chirurgische hulp behoefde bood Pvt. Holland vrijwillig aan hem via de zelfde route af te voeren waarover hij gekomen was. Pvt. Holland trotseerde nogmaals de bekende gevaren van de trip en volbracht zijn taak met succes. Men ontdekte toen dat Pvt Holland aan een ernstig geval van borstvliesontsteking leed en 39 graden koorts had. De onverschrokken acties van Pvt. Holland, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting vormen een voorbeeld van de beste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, de 8th Infantry Division en de landmacht van de Verenigde Staten van Amerika tot grote eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 36 (6 februari 1945).
Voor actie die werd getoond op 23 november 1944 in de slag om Hürtgenwald/Rijnprovincie, Duitsland.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Medical Detachment, 13th Infantry Regiment, 8th Infantry Division "Pathfinder", U.S. Army
Voor verwondingen opgelopen in de strijd op 7 december 1944 in Duitsland.
Purple Heart

Bronnen

Foto