Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Anderson, William Andrew

Geboortedatum:
1918 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
12 februari 1942
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer C1099.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (Majoor-Vlieger)
Eenheid:
No. 407 (Demon) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
15 december 1941
Aanbeveling:
Deze officier heeft altijd de grootste bereidheid en enthouisiasme voor operationeel vliegen getoond. Bij een gelegenheid heeft hij een geslaagde aanval van lage hoogte uitgevoerd op een goed verdedigd konvooi voor Ameland waarbij hij een treffer plaatste op het grootste schip van 10.000 ton. Hij heeft ook met mitrailleurs ballonnen aangevasllen die boven het konvooi dreven. Bij andere gelegenheden heeft hij bij nacht konvooien aangevallen, altijd van lage hoogte waarbij hij van 50 voet een treffer plaatste op een schip van 2.500 ton en een waarschijnlijke treffer op een ander schip; hij heeft de schepen ook met mitrailleurvuur aangevallen.
Op een andere missie kreeg Flight Lieutenant Anderson tot taak de positie van een konvooi te verlichten om een groep bommenwerpers ten aanval te leiden. Hij voltooide knap deze missie door met tussenpozen van vijf minuten tien fakkels af te werpen boven het konvooi onder vuur van de schepen. Hij nam in november het commando over een flight op zich en heeft sindsdien nog 17 missies gevlogen. Tijdens een van deze vluchten heeft hij een grote koopvaarder aangevallen en hem in dichte wolken rook en stoom achtergelaten. Deze officier heeft altijd grote moed getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto