TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

O'Conner, Benjamin William

Geboortedatum:
5 juni 1917 (Kimberley/Noord-Kaap, Zuid-Afrika)
Nationaliteit:
Zuid-Afrikaanse (1910-1961, Unie)

Biografie

Dienstnummer 243443.

Benjamin O'Connor kwam op 20 juni 1940 in dienst van het Zuid-Afrikaanse leger en kreeg de Military Medal voor onderstaande diensten tijdens de 2e slag om El Alamein.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
South African Forces
Toegekend op:
31 december 1942
Aanbeveling:
Wegens individuele moedige acties onder zwaar vijandelijk vuur. In de nacht van 23 op 24 oktober 1942, deelnemend aan een aanval op een vijandelijke post die hen tot binnen 50 meter van de post bracht, leed het peloton waartoe Pvt. O’Conner behoorde, zware verliezen aan doden en gewonden. De felheid van het vijandelijke mortier- en mitrailleurvuur dwong het peloton zich 20 meter terug te trekken en toen was het pas mogelijk alle gewonden terug te halen. Nadat er nieuwe stellingen waren betrokken ging Pvt. O’Conner met volledige minachting voor eigen veiligheid onder zwaar vijandelijk vuur terug naar de vijandelijke draadversperring en haalde een ernstig gewonde man op die 30 meter bij een vijandelijke mitrailleurstelling vandaan lag. Hij ging nog een keer terug en haalde een andere gewonde op, zichzelf voortdurend bloot stellend aan mitrailleurvuur maar toonde onwankelbare moed. Ware het niet vanwege deze individuele moedige acties van zijn kant, dan zouden deze twee mannen zeer waarschijnlijk zijn gedood. Hij werd later krijgsgevangen gemaakt en opgesloten in Stalag A-Moosburg.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "8TH ARMY" clasp.
Africa Star

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 35840 published on the 29 December 1942
    - eMedals

Foto