TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bush, Thomas Graham

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 282395.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Quarter-Master) (Luitenant (Kwartiermeester))
Eenheid:
General List (Darlington)
Toegekend op:
29 maart 1945
Aanbeveling:
Deze officier voegde zich in het voorjaar van 1943 bij het 156th Battalion Parachute Regiment in Jenin in Palestina. Hij was eerder Brigade Ordnance Warrant Officer in de Westelijke Woestijn geweest en had geen ervaring met het werk in een infanteriebataljon. De afdeling Kwartiermeester van het bataljon verkeerde in zeer slechte staat maar Lieutenant Bush zette, hoewel hij van de gang van zaken in een infanteriebataljon niets afwist, zijn afdeling al spoedig op een zeer solide basis en na die datum fungeerde de afdeling met bewonderenswaardige doelmatigheid. Dit was geheel te danken aan de energie van deze officier, zijn deskundigheid en zijn vermogen tot hard werken. Naast zijn normale taken wijdde hij zich gretig en vol energie aan de opleiding en het leren van de taken van een infanterieofficer.
Lieutenant Bush bereidde het bataljon voor op de campagne in ItaliŽ en deed daar ook actief dienst. Bij zijn terugkeer in Engeland in december 1943 reorganiseerde hij het bataljon grondig en goed hoewel hij geen ervaring had met dienst in Engeland en met de diverse administratieve diensten, behalve als jongste NCO bij het begin van de oorlog. Hij kwam met het bataljon weer in actie bij Arnhem waar hij met extreme moed en technische vaardigheid dienst deed; hij voerde in de laatste paar dagen van de operatie het bevel over een peloton nadat op twee na alle officieren waren gevallen.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 37004 published on the 27 March 1945
    - The Pegasus Archive

Foto