Faulkner, George Vermilyea

Geboortedatum:
15 juni 1908 (Foxboro/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
23 maart 1955 (Montreal/Quťbec, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

George Faulkner meldde zich in augustus 1939 in Londen bij het East Surrey Regiment en kreeg op 18 mei 1940 zijn aanstelling bij de Argyll and Sutherland Highlanders. Hij legde in mei 1941 zijn aanstelling neer nadat hij een gewonde kameraad had behandeld en men ontdekte dat hij een dokter was. Hij meldde zich vrijwillig voor de Chindits.
Na de oorlog zette hij zijn medische loopbaan voort in Bellevue in Ontario en werd uiteindelijk president van de medische staf in het Bellevue General Hospital.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Indian Medical Service
Toegekend op:
26 april 1945
Samenvatting:
Aanbeveling:
Deze medische officer heeft zonder enige vorm van militaire bescherming en door zijn opmerkelijke moed, vastberadenheid en briljante leiderschap in door Japanners bezet gebied een ziekenhuis in stand gehouden en daardoor meer dan 100 patiŽnten weer fit voor het gevecht gemaakt.
Toen zijn ziekenhuis door de vijand werd aangevallen formeerde hij zijn patiŽnten in gevechtseenheden en als resultaat van zijn uitzonderlijke leiderschap heeft hij al zijn liggende en ernstig zieke patiŽnten naar veiliger oorden kunnen afvoeren.
Military Cross (MC)

Bronnen