TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tucker, Robert Eugene

Geboortedatum:
(Winthrop/Massachusetts, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
25 december 1996
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 254th Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army (Headquarters Company, 1st Battalion, 254th Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President wordt het Distinguished Service Cross toegekend aan de volgende persoon: Robert E.Tucker, 019 938, Lieutenant Colonel (toen Major), Infantry, Headquarters 1st Battalion, 254th Infantry Regiment, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie. Op 3 januari 1945, in de omgeving van Bennwihr in Frankrijk viel het eerste bataljon onder commando van Colonel Tucker een sterk door de vijand verdedigde heuvel aan. Terwijl het bataljon onder zwaar vuur van artillerie, mortieren, mitrailleurs en geweren naar boven trok, stuitte de middelste compagnie op veld met anti-personeelmijnen en werd opgehouden. Colonel Tucker realiseerde zich het hopeloze van verder gaan en handelde snel. Met onverschrokken moed liep hij onder intens vijandelijk vuur door de mijnenvelden van de ene compagnie naar de andere, schiep orde en bracht het bataljon onder zijn persoonlijke controle. Met zijn koelbloedige en kalme, vastberaden actie slaagde Colonel Tucker er in, het bataljon te hergroeperen en de strijd voort te zetten die de verovering en de bezetting van de zwaar versterkte heuvel tot gevolg had. Hij kwam in Winthrop, Massachusetts in militaire dienst.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 263 (4 juni 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto