TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cooke, Lionel W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 33096142.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Headquarters, 49th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Headquarters, 49th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan Lionel W. Cooke (33096142), Sergeant, U.S. Army, wordt een Silver Star toegekend wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Headquarters, 49th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, in Duitsland op 5 maart 1945. Dienend als Platoon Sergeant van een aanvalsgroep leverde Sgt. Cooke ondersteunend vuur aan een compagnie infanterie. Tijdens de actie merkte hij dat een infanterist dicht bij zijn tank ernstig gewond was. Hij verliet de veiligheid van zijn tank en onder een regen van vijandelijk mitrailleur- en geweervuur tilde hij de gewonde op zijn tank. Daarna verborg hij de man achter de koepel en leidde de tank naar een gedekte positie waar medisch personeel de gewonde man overnam. Sgt. Cooke handelde zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid en zijn acties strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika tot eer. Hij kwam in Virginia in militaire dienst.

Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 12 (22 maart 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto