TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Burrows, Charles Wesley

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer B.36695.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
The Royal Hamilton Light Infantry
Toegekend op:
23 december 1944
Aanbeveling:
Private Burrows heeft sinds het uitbreken van de oorlog in september 1939 gefungeerd als brancarddrager bij de Royal Hamilton Light Infantry en heeft altijd doelmatige, loyale en toegewijde diensten aan zijn eenheid geleverd.
Gedurende de campagne in Normandië heeft hij met een jeep in de voorste gelederen gereden, gewonden afvoerend van het slagveld naar verbandposten en hij heeft altijd onvermoeibare vastberadenheid getoond, een ongeëvenaard vermogen voor lange uren van inspanning en de grootste moed en dapperheid onder vuur.
Gedurende de aanval op Verrières op 25 juli 1944 bleef Pvt. Burrows dag en nacht doorgaan met het redden van zijn kamerasden, weigerend in dekking te gaan als hij op open terrein werkte onder zwaar vuur van mitrailleurs en kleine wapens.
Bij een gelegenheid werd zijn voertuig door granaatvuur vernield; hij pakte direct een andere wagen en zette zijn werk zonder onderbreking voort.
Deze soldaat is een uitstekend voorbeeld van moed en de wil tot winnen. Zijn opvallende moed, zijn helderheid van geest onder vuur en zijn fysieke uithoudingsvermogen vormen een voorbeeld en een inspiratie voor alle rangen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto