TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Egler, Robert L.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company G, 182nd Infantry Regiment, Americal Division, U.S. Army (Company G, 182nd Infantry Regiment, Americal Division, U.S. Army)
Sergeant Robert L. Egler, 36745914, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie op Bougainville op de Solomonseilanden op 1 october 1944. Terwijl hij zijn sectie aanvoerde in een aanval op vijandelijke stellingen die fel en hardnekking werden verdedigd, toonde Sergeant Egler uiitmuntend leiderschap toen het moreel van zijn mannen begon te dalen na het lijden van zware verliezen. Hij bewapende zich met een automatisch geweer van een van zijn mannen en met woorden van aanmoediging hervatte hij de opmars zo agressief dat hij en zijn herboren mannen in staat waren de ruggengraat van de vijandelijke verdediging te breken, de vijandelijke stellingen te veroveren en diverse verliezen toe te brengen aan de vijand.
Headquarters, Americal Division, General Orders No. 167 (1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto