TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Johnson, Charles R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company A, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army
Aanbeveling niet beschikbaar.
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company A, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army (Company A, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President, onder de bepalingen van de Army Regulations 600-45, gewijzigd, wordt door de Legercommandant het Distinguished Service Cross toegekend aan de volgende persoon: Sgt. Charles R. Johnson, 14182066, Infantry, Company A, 398th Infantry Regiment, wegens uitzonderlijk heldendom in actie op 7 en 8 april 1945 in Duitsland. Toen zijn eenheid onder zwaar automatisch vuur kwam, sprong Sgt. Johnson uit zijn schuttersput en bestormde de vijand. Nadat hij een handgranaat in een vijandelijke mitrailleurstelling had gegooid, ging hij door en roeide de vier man bemanning met geweervuur uit. Hij vernielde daarna het Duitse wapen en voegde zich weer bij zijn kameraden. De dappere acties van Sgt. Johnson, waardoor zijn compagnie in staat werd gesteld naar het doel op te trekken, strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer. Hij kwam in Headland, Alabama in militatie dienst.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 645 (14 november 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto