TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Thompson, George W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 35275068.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company A, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company A, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Sergeant George W. Thompson (Army Serial Number 34192324), Infantry, Company "A", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 27 augustus 1944 in de omgeving van Provins in Frankrijk. Tijdens de aanval op Provins werd de spits van Combat Command B opgehouden door fel vijandelijk vuur. Vier tanks werden er op uit gestuurd om de vijandelijke tegenstand, bestaande uit 88mm anti-tankgeschut, bazooka’s en mortieren op te sporen en uit te schakelen. Sgt, Thompson, commandant van een van de tanks, trok op tegen goed opgestelde vijandelijke eenheden die in aantal en vuurkracht veel sterker waren. Met vertoon van grote moed en dapperheid zette Sgt. Thompson de felle actie voort totdat zijn kanon blokkeerde en hij grote schade aan de vijand had toegebracht.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 42 (8 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto