TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wischmeier, Melvin E.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 01016109.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company B, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company B, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
First Lieutenant (toen Second Lieutenant) Melvin E. Wischmeier (Army Serial Number 01016109), Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door dappere prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 7 april 1945 in de omgeving van Schmallenberg in Duitsland. Tijdens de aanval op Schmallenberg werd de tank van Lt. Wischmeier door een voltreffer buiten gevecht gesteld en zijn radio vernield. Vastberaden om aan het gevecht te blijven deelnemen, trotseerde hij het grote gevaar van voortdurend vijandelijk vuur terwijl hij te voet contact opnam met de andere tanks in zijn peloton. In een regen van inslaande granaten dirigeerde hij zijn tanks naar voordelige posities en legde doelmatig vuur op de vijand. Lt. Wischmeier ging toen naar zijn eigen tank terug en manoeuvreerde hem in dekking, daarmee totale verwoesting voorkomend. De voorbeeldige moed en de agressiviteit die hij toonde en de volledige minachting voor eigen veiligheid pasten binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 80 (16 mei september 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto