TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Enskat, Gus W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 01019132.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company D, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company D, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Second Lieutenant Gus W. Enskat (Army Serial Number 01019132), Infantry, Company "D", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door heldhaftig optreden in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 15 augustus 1944 in het gebied rond Lèves in Frankrijk. 2nd. Lt. Enskat voerde op een missie zijn peloton tanks aan toen die werden beschoten vanaf hoog terrein dat de weg bestreek. Hij gaf zijn peloton opdracht het vuur te beantwoorden en slaagde erin, de heuvel in te nemen. Toen het vuren was opgehouden klom hij uit zijn tank, ging de heuvel op en aanvaardde de overgave van twee officieren en 48 manschappen. Nadat hij zijn gevangenen aan andere troepen had overgedragen zetten hij en zijn peloton de hen opgedragen taak voort. Zijn vastberadenheid de missie ondanks de hindernissen te voltooien en zijn effectieve leiding passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 September 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto