TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hutchins, Robert E.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Army Service Number: 01019175.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Second Lieutenant Robert E. Hutchins (Army Serial Number 01019175), Infantry, Company "C", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich heben onderscheiden door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 14 augustus 1944 in het gebied rond Chartres in Frankrijk. Terwijl hij zijn peloton tanks aanvoerde stuitte 2nd Lt. Hutchins op een goed opgestelde batterij vijandelijke zware wapens. Hij gaf het peloton onmiddellijk opdracht om naar de batterij op te trekken die van korte afstand vuurde. Tijdens de nadering raakte het 37 mm kanon van zijn tank onbruikbaar. Hij gaf daarop zijn tank opdracht dwars over een positie heen te rijden die bestond uit twee 40 mm kanonnen en een 20 mm kanon. Er werden ongeveer 50 gevangenen gemaakt. 2nd Lt. Hutchins liep tijdens het gevecht een verwonding aan zijn wang op. Het uitschakelen van de strategische vijandelijke stelling is direct te danken aan zijn snelle en moedige beslissing.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company B, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company B, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Captain (toen First Lieutenant) Robert E. Hutchins (Army Serial Number 01019175) Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door dapperheid in actie op 19 januari 1945 in de omgeving van Born in België. Toen een kleine groep van zijn commando zich in een gevaarlijke positie bevond, belegerd door een numeriek sterkere vijand, trotseerde Capt. Hutchins de dood om medische verzorging te regelen voor de gewonden en aflossing voor zijn zwaar beproefde strijders. Toen hij de groep ontdekte, onder vuur liggend in een huis op slechts 100 meter van de Duitsers ontdeed Capt. Hutchins zich van al zijn uitrusting en kroop 150 meter door de diepe sneeuw om medisch personeel te bereiken en de positie van zijn mannen te melden, waarvan er twee gewond waren. Hij liep toe bijna 2 kilometer om een peloton tanks en infanterie te zoeken en voerde hen persoonlijk aan bij het uitschakelen van de groep vijanden die zijn mannen bedreigde. De moedige actie van Capt. Hutchins, waarmee hij zijn mannen behoedde voor de dood of gevangenname, passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 87 (30 mei 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto