TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sporre, William C.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 32213702.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 4th Grade (T-4)
Eenheid:
Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Technician Fourth Grade William C. Sporre (Army Serial Number 32213702), Infantry, Headquarters Company, 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 27 augustus 1944 in de omgeving van Provins in Frankrijk. Bij het naderen van de stad stuitten de voorste elementen van een gevechtsgroep op felle tegenstand van goed opgesteld 88 mm anti-tankgeschut, bazooka’s en mortieren. Vier tanks werden naar voren gestuurd om de geschutsopstellingen die de voortgang tegen hielden, op te sporen en uit te schakelen. Tec 4 Sporre, die een van de tanks reed die die gevaarlijke taak hadden gekregen, dook moedig het vijandelijke vuur in. Zijn tank verwoestte een 88 mm kanon en doodde of verwondde veel infanteristen gewapend met bazooka’s voordat hij drie voltreffers kreeg waardoor hij buiten gevecht werd gesteld. Zijn moed, een vijandelijke troepenmacht aan te vallen die veel sterker was dan de zijne weerspiegelt de vechtlust die de Amerikaanse soldaat tot een zeer gevreesde tegenstander heeft gemaakt.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army
Toen Technician Fourth Grade. Voor opgelopen verwondingen als gevolg van vijandelijke acties op 25 september 1944, nabij Jonville/departement Meuse, regio Lotharingen, Frankrijk.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 62 (11 oktober 1944).
Purple Heart

Bronnen

Foto