TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tuggle, Lee H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 33049169.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 4th Grade (T-4)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Technician Fourth Grade Lee H. Tuggle (Army Serial Number 33049169), Infantry, Company "C", 31st Tank Battalion , United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 24 augustus 1944 in de omgeving van Chartres in Frankrijk. Tec 4 Tuggle nam deel aan een nachtelijke aanval op de stad toen de tank die hij bestuurde door anti-tankvuur buiten gevecht werd gesteld. Hij en een ander lid van de bemannning, de enigen die niet gewond waren, haalden eerst alle brandende munitie uit de tank, klommen er weer in en haalden de zwaar gewonde schutter eruit. Nadat ze hem van de tank hadden weg gedragen verleenden ze eerste hulp. In de morgen, toen hij zag dat zijn tank nog bruikbaar was, legde hij zijn gewonde kameraad op de tank en voegde zich weer bij zijn eenheid. De hulpvaardigheid van Tec 4 Tuggle en het medeleven voor zijn medesoldaat terwijl hij in actie was verdienen bewondering en navolging.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto