TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Schuett, Donald A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 37324302.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 5th Grade (T-5)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Technician Fifth Grade Donald A. Schuett (Army Serial Number 37324302), Infantry, Company "C", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 14 augustus 1944 in de omgeving van Chartres in Frankrijk. Terwijl hij deelnam aan een nachtelijke aanval op de stad werd de tank, waarvan Tec 5 Schuett tweede chauffeur was, door anti-tankvuur buiten gevecht gesteld. Hij en een ander bemanningslid, de enigen die niet gewond waren, klommen na het verwijderen van alle brandende munitie uit de tank weer aan boord en haalden de schutter eruit die ernstig verbrand was. Nadat ze hem uit de tank hadden gehaald verleenden ze eerste hulp. Bij het aanbreken van de dag en toen hij zag dat zijn tank nog bruikbaar was legde hij zijn gewonde kameraad op de tank en voegde zich weer bij zijn eenheid. De hulpvaardigheid van Tec 5 Schuett en zijn medeleven met zijn medesoldaat terwijl hij in actie was verdient bewondering en navolging.*

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto