TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sajec, Victor

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 36234512.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Private First Class Victor Sajec (Army Serial Number 36234512), Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaites in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 27 augustus 1944 in de omgeving van Lunthellee in Frankrijk. Hij reed met zijn ongepantserde jeep in de achterhoede van het Combat Command en was met zijn snelle en dappere actie actie verantwoordelijk voor de gevangenname van meer dan 50 Duitsers waardoor hij de ongestoorde voortgang van onze troepen mogelijk maakte. Op een bepaald moment, terwijl een verkenningsmissie uitvoerde, kwam hij onder vuur van een grote groep vijanden. Met volledige minachting voor eigen veiligheid trotseerde hij het zware vuur om hun aanwezigheid te melden aan nabij gelegen infanterie eenheden die deze dreiging voor onze colonne neersloegen. Pfc. Sajec’s uitmuntende uitvoering van zijn gevaarlijke plichten strekt hem en de strijdkrachten tot grote eer.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 48 (14 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto