Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Andrew, Robert Arthur

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer J41123.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 101 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
16 november 1945
Aanbeveling:
Flight Lieutenant Andrew, een Canadees en een uitermate succesvol piloot met bewezen deskundigheid, heeft 32 missies gevlogen tegen een grote verscheidenheid aan doelen en bij veel gelegenheden ontmoette hij jagers en flak.
De vastberadenheid van deze officier om zijn aanval door te zetten is niet alleen een inspiratie geweest voor zijn bemanning maar voor het hele squadron. De behaalde successen zijn in hoge mate te danken geweest aan zijn uitmuntende leiding en voorbeeld, naast zijn vaste voornemen de vijand zo hard en zo vaak mogelijk te raken.
Deze officier heeft voortdurend een zeer hoge graad van persoonlijke moed getoond die in combinatie met zijn opgewekte vertrouwen en ongeŽvenaarde geest van vastberadenheid geresulteerd heeft in een uitstekende staat van dienst.
Het verdient aanbeveling dat de offensieve geest en de voortdurende moed van Flight Lieutenant Andrew tegenover de vijand worden erkend door toekenning van het DFC.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto