TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gardner, Clifford L.

Overlijdensdatum:
27 augustus 1944 (nabij Provins/departement Seine-et-Marne, regio Île-de-France, Frankrijk)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 36078091.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Sergeant Clifford L. Gardner (Army Serial Number 36078091), Infantry, dienend bij de Landmacht van de Verenigde Staten van Amerika, onderscheidde zich door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand op 27 augustus 1944 in het gebied rond Provins in Frankrijk. Bij het naderen van de stad stuitten de voorste elementen van een groep tanks op felle weerstand van goed opgesteld 88 mm anti-tankgeschut, bazooka’s en mortieren. Er werden vier tanks naar voren gestuurd om de geschutsstellingen die de voortgang ophielden op te sporen en uit te schakelen. Sgt. Gardner, commandant van een van de tanks, reed brutaal op de vijand af. Een 88 mm kanon werd vernietigd en vele infanteristen, gewapend met bazooka’s werden gedood voordat zijn tank drie voltreffers kreeg en buiten gevecht werd gesteld. Sgt. Gardner werd tijdens dit treffen gedood. Zijn moed, een vijandelijke troepenmacht aan te vallen, veel sterker dan de zijne, weerspiegelt de vechtlust die de Amerikaanse soldaat tot een zeer gevreesde tegenstander heeft gemaakt.

Postuum toegekend.
Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 50 (16 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto