TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hergott, Joseph A.

Overlijdensdatum:
27 augustus 1944 (nabij Provins/departement Seine-et-Marne, regio Île-de-France, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Bretagne
Vak: B. Rij: 1. Graf: 8.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 32253231.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Private First Class Joseph A. Hergott (Army Serial Number 32253231), Infantry, dienend bij de landmacht van de Verenigde Staten van Amerika, onderscheidde zich door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand op 27 augustus 1944 in de omgeving van Provins in Frankrijk. Bij het naderen van de stad stuitte de spits van een aanvalsploeg op felle tegenstand van goed opgestelde 88 mm anti-tank kanonnen, bazooka’s en mortieren. Vier tanks werden vooruit gestuurd om de vijandelijke posities die de opmars tegenhielden, op te sporen en uit te schakelen. Pfc Hergott was schutter van een van de tanks die deze gevaarlijke opdracht kreeg opgedragen. Terwijl de tank moedig op de vijand inreed, bleef hij doorvuren en loste verwoestend vuur op de vijandelijke stellingen. Zijn tank vernietigde een 88 mm kanon en doodde of verwondde vele met bazooka’s gewapende infanteristen totdat hij drie voltreffers kreeg en werd uitgeschakeld. De moed die hij toonde tijdens een aanval op een sterkere vijand is een voorbeeld van de vechtlust die de Amerikaanse soldaat tot een zeer gevreesde tegenstander heeft gemaakt.

Postuum toegekend.
Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 50 (16 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto