TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corlick, A.

Dienstnummer:
B.38325
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Royal Hamilton Light Infantry
Toegekend op:
31 december 1942
Aanbeveling:
In de middag van 12 september 1942 speelde een zevenjarig schoolmeisje op de oever van de rivier de Arun in Arundel in Sussex. Toen ze probeerde een voorwerp in de rivier te pakken, verloor ze haar evenwicht, viel in het water en werd onder een brug door meegesleurd naar zee. De rivier is op dat punt 30 meter breed, vijf meter diep en stroomt met een snelheid van ongeveer 10 kilometer per uur.
Een surveillerende politieagent werd gewaarschuwd, rende naar de plek, dook het water in en bereikte het meisje. Door de stroming werd hij tot onder de brug meegesleurd tegen een paar palen waaraan hij zich vast greep. Private Corlick ging met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid onmiddellijk het water in en toen hij de agent bereikte hielp hij hem het meisje uit die benarde positie weer veilig aan wal te krijgen.
Aan Private Corlick is door de Royal Humane Society een oorkonde toegekend. De General Officer in Charge, First Canadian Army, prijst deze moedige daad en heeft bepaald dat die in overeenstemming met Kingís Regulations (Canada) 1939, 1918 (b) (xvi) wordt vermeld op zijn conduitestaat.
Royal Humane Society Testimonial

Bronnen

Foto