TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kendrick, Elmer D.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 5th Grade (T-5)
Eenheid:
Headquarters Battery, 460th Parachute Field Artillery Battalion, 517th Parachute Regimental Combat Team, 13th Airborne Division, U.S. Army
Toegekend op:
27 juli 1945
Technician Fifth Grade Elmer D. Kendrick (then Private First Class), 39912615, 460th Parachute Field Artillery Battalion, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in actie in de omgeving van Manhay in België op 29 december 1944. Technician Fifth Grade Kendrick meldde zich vrijwillig als lid van een ploeg die de gevaarlijke taak kreeg een telefoonlijn te leggen en te onderhouden naar een defensieve stelling die door zijn eenheid in de stad Manhay was ingenomen. Onder vijandelijke kogels en vuur van vijandelijke tanks en zelf-rijdend geschut was de kabelploeg de eerste die de stad per voertuig binnen trok; de kabel werd onder de meest gevaarlijke omstandigheden gelegd en onderhouden. De uiteindelijke verovering van de stad werd voor een groot deel geholpen door de informatie die via deze verbindingslijn werd verkregen. Technician Fifth Grade Kendrick’s vertoon van kalmte onder vuur en minachting voor zijn eigen veiligheid vormde een aanmoediging voor de andere leden van zijn ploeg en de officieren en manschappen met wie hij diende. Hij kwam in Springdale, Arkansas in militaire dienst.

Headquarters, 13th Airborne Division, General Orders No. 48 (27 juli 1945).
Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto