TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Arterburn, Nello R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company G, 517th Parachute Regimental Combat Team, U.S. Army (Company G, 517th Parachute Regimental Combat Team, U.S. Army)
Staff Sergeant Nello R. Arterburn, 35483685, (then Sergeant) 517th Parachute Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in actie. Om ongeveer 17:00 uur op 14 januari 1945 werd het eerste peloton van Company G, 517th Parachute Infantry in Beaumont in BelgiŽ opgehouden door vuur van klein kaliber wapens en mortieren vanuit een groep huizen voor het peloton. Staff Sergeant Arterburn meldde zich vrijwillig een patrouille te leiden in een aanval om de huizen te zuiveren. Ongeveer 100 meter vanaf het eerste huis werd de patrouille vastgenageld door zwaar vuur van kleine wapens. Om die versterking uit te schakelen rende S.Sgt. Arterburn zonder aarzelen en geheel alleen naar een lage stenen muur ongeveer 25 meter van het huis. De muur als schild gebruikend gooide hij een handgranaat door een raam het huis in en toen drie vijandelijke soldaten het probeerden te verlaten schoot hij ze alledrie neer. De rest van de patrouille voegde zich toen bij hem en voltooide de missie met succes. Hij kwam in Tompkinsville, Kentucky in militaire dienst.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto