TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stadler, Burton Leonard (US Army)

Geboortedatum:
1913 (Clinton, Michigan)
Overlijdensdatum:
19 februari 1966 (Laurel County, Kentucky)
Dienstnummer:
36 856 151
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Headquarters Company, 2nd Battalion, 517th Parachute Regimental Combat Team, Sixth United States Army Group. (Headquarters Company, 2nd Battalion, 517th Parachute Regimental Combat Team, Sixth United States Army Group.)
Private First Class Burton L. Stadler, 36856151, 517th Parachute Infantry, United States Army, wegens dappere prestaties in actie bij Le Muy in Frankrijk op 15 augustus 1944. Pfc. Stadler, beladen met munitie en persoonlijke uitrusting, was lid van de hoofd landingsmacht. Hun taak bestond uit het markeren van landingsgebieden voor para’s en zweefvliegtuigen. Terwijl ze in de richting van het hen toegewezen landingsgebied gingen, vijf kilometer verderop werden ze door een vijandelijke compagnie aangevallen. De numeriek zwakkere groep trok zich terug in een bos van waaruit ze het vuur beantwoordden waarmee ze de vijand zware verliezen toebrachten en hem dwongen zich terug te trekken. Tijdens deze actie werd een van de groep gedood. Verder gaand lokten Pfc Stadler en zijn kameraden een Duitse patrouille in een hinderlaag en doodden alle vijf leden. Bij het bereiken van het landingsgebied markeerde de groep het gebied en stelde radar apparatuur op zodat de hoofdmacht veilig kon landen. De vastberaden moed van Pfc Stadler en zijn plichtsbesef strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer. Hij kwam in Clinton, Michigan in militaire dienst.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto