TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ginn, Henry George

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Cardiff Police Force, British Police Forces, Home Office, British Government
Toegekend op:
25 april 1941
Aanbeveling:
In de nacht van 2 januari 1941 was politie sergeant George Ginn op patrouille in Cardiff toen in een rustige straat de hel losbarstte. Een bom had de Neville Street, Grangetown in een puinhoop veranderd maar toen hij het gegil van mensen hoorde die vastzaten onder het rokende puin, bedacht Mr. Ginn, 43 jaar oud, zich geen moment om hen te gaan helpen. Hij en een andere politieman, alleen bekend als Fidoe, werden door het geluid van een jongen die vanonder het puin “God save the King” zong naar die plek geleid en ze groeven onvermoeibaar met hun blote handen totdat ze 6 mensen en de jongen hadden gered.
London Gazette: Een gezin zat opgesloten in een verwoest huis. De sergeants Fidoe en Ginn groeven met hun blote handen een gat in het puin. Ze moesten zeer voorzichtig zijn vanwege grote stukken metselwerk die gevaarlijk los hingen en het was niet mogelijk om met meer dan 1 man tegelijk in het gat te werken. Na twee uur, toen er vlakbij nog twee bommen waren ingeslagen en het puin vlam had gevat, werden er 7 mensen bevrijd.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto