TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wildsmith, Hugh Errol Noel

Dienstnummer:
P.47885
Nationaliteit:
Zuid-Afrikaanse (1910-1961, Unie)

Biografie

Hugh Wildsmith leerde voor de oorlog vliegen en meldde zich bij de South African Air Force. In 1940 en 1941 was hij instructeur. In juli 1942, als vluchtcommandant van 2 Squadron SAAF, vliegend in een Kittyhawk, behaalde hij zijn eerste succes in de strijd door een Bf 109 te beschadigen. een paar dagen later schoot hij nog een Bf 109 neer. Van september tot december 1942 eiste hij nog drie overwinningen op. Van mei tot november was hij commandant van 9 Squadron SAAF maar in december van dat jaar werd hij in het ziekenhuis opgenomen en stierf kort na het einde van de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain
Eenheid:
2 Squadron SAAF, South African Air Force
Toegekend op:
4 december 1942
Aanbeveling:
Deze officier heeft deelgenomen aan een groot aantal missies. Bij een gelegenheid in juli 1942, tijdens een escortevlucht, stuitte zijn squadron op een formatie vijandelijke bommenwerpers en vernietigde er vier. Gedurende het hele gevecht toonde Captain Wildsmith grote moed en initiatief. In oktober 1942 werd zijn squadron aangewezen om een formatie bommenwerpers tot diep in vijandelijk gebied te begeleiden. Boven het doel raakte Captain Wildsmith afgescheiden van de formatie en zijn toestel werd door 10 vijandelijke jagers aangevallen. Met groot vertoon van deskundigheid vernietigde hij een van de aanvallers en dwarsboomde de pogingen van de anderen totdat hij zich weer in de formatie kon voegen. Deze officier heeft voortdurend opmerkelijk leiderschap en grote moed getoond. Hij heeft tenminste drie vijandelijke toestellen vernietigd.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto