Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Angus, Thomas Anderson

Geboortedatum:
1915 (Toronto/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
16 juni 2005 (London/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer J16350
Thomas Angus diende tijdens WO 2 als bommenrichter/navigator.
Na de oorlog behaalde hij een BSc in biologie. Hij behaalde later een MSc aan de universiteit van Toronto , zijn PhD in microbiologie aan de McGill Universiteit en had een opmerkelijke loopbaan in pathologie bij insecten.
Hij was ook politiek actief in de gemeenteraad van Sault Ste Marie, fungeerde een aantal jaren als voorzitter van de Algoma Health Unit, als bestuurslid van Sault College en als bestuurslid van het Algoma University College.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer
Eenheid:
No. 115 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 oktober 1943
Aanbeveling:
Pilot Officer Angus heeft een zeer belangrijke rol gespeeld als bommenrichter in een zeer succesvolle bemanning. Hij heeft altijd de grootste koelbloedigheid getoond bij het leiden van bommenwerper door concentraties afweervuur en in het nauwkeurig bombarderen van het doel tegenover tegenstand. Deze officier is een uitzonderlijk intelligente en kundige bommenrichter die tijdens operaties tegen zwaar verdedigde doelen een prachtig voorbeeld heeft gesteld.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 149 (East India) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
26 oktober 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Deze officier, bommenrichter, heeft 52 missies gevlogen bij Bomber Command, 30 ervan tijdens zijn eerste tour waarvoor hij met het Distinguished Flying Cross is onderscheiden. Sindsdien heeft hij een tweede tour van 22 missies volbracht. Tijdens zijn tweede tour heeft hij altijd vastberadenheid en enthousiasme voor operaties getoond, zelfs tegen de gevaarlijkste doelen als Duisburg, Ostrefeld, Dortmund, Essen en Neurenberg.
Tijdens zijn tweede tour als bombardementsleider zijn zijn vorbeeld en doelmatigheid, zowel in de lucht als op de grond, een voorbeeld geweest voor zijn bommenrichters. Zijn voortdurende opgewektheid en zijn bereidheid deel te nemen aan alle moeilijke operaties hebben het moreel van dit squadron sterk verhoogd en hebben hem als opmerkelijk mens boven zijn collegaís doen uitgroeien.
Ik aarzel daarom niet, deze officier voor te dragen voor een Gesp op zijn Distinguished Flying Cross.

Tweede DFC toegekend als gesp voor op het lint van de eerste DFC.

Bronnen

Foto