TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hibbert, Robert Murray

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer 1st Class (Vaandrig)
Eenheid:
The Royal Hamilton Light Infantry
Toegekend op:
10 november 1945
Aanbeveling:
Deze Warrant Officer heeft gedurende de hele campagne in west Europa sinds hij met zijn bataljon in juli 1944 landde bij de Royal Hamilton Light Infantry gediend als Company Sergeant Major in de ondersteuningscompagnie
Hij heeft voortdurend ongewoon leiderschap getoond en zijn inzet van patrouilles onder zwaar vuur en het toezicht op de voertuigen van de ondersteuningscomapgnie tijdens de zwaar bevochten actie bij Verrières in Frankrijk heeft hem al vroeg in de campagne de onverholen bewondering van alle rangen opgeleverd.
Bij Woensdrecht in Nederland was de bevoorrading met munitie een vitaal probleem omdat het mortierpeloton voortdurend in actie was. Gedurende de hele periode van deze open en gevaarlijke operatie heeft deze Warrant Officer, die lange uren werkte en het vijandelijk vuur negeerde waaraan hij zo vaak was bloot gesteld, het vervoer van de munitie zo geregeld dat er vooraan altijd voldoende voorraad was.
Tijdens de moeilijke operatie bij Xanten in Duitsland werden de uitstekende kwaliteiten van deze Warrant Officer nog weer eens gedemonstreerd. Ondanks het intense vijandelijke artillerie- en mortiervuur waaraan de stellingen van het bataljon tijdens de actie bijna voortdurend bloot stonden leverde CSM Hibbard alle benodigde munitie en rantsoenen zonder enige vertraging, alle rangen aanmoedigend met zijn kalmte onder vuur en zich ervan overtuigend dat het ongemak van de troepen onder moeilijke omstandigheden zoveel mogelijk werd verlicht.
Bij Kranenburg nam CSM Hibbard met algemene goedkeuring van alle rangen van de eenheid de functie van Regimental Sergeant Major over. Zijn organisatietalent is gedurende de hele campagne in Europa uitmuntend geweest; met zijn kracht en zijn opgewekte houding heeft hij vaak het moreel versterkt van troepen die doodmoe waren door het zware vuur en de slechte omstandigheden; om kort te gaan hij is een bron van inspiratie en een dapper voorbereld voor alle rangen geweest.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto