TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Appleton, Charles Arthur Plewman

    Geboortedatum:
    1920 (Chesterton, Groot-Brittannië)
    Overlijdensdatum:
    1998 (Port Coquitlam/British Columbia, Canada)
    Dienstnummer:
    J26064
    Nationaliteit:
    Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

    Biografie

    F/L Appleton overleed in 1998 in Port Coquitlam, B.C.. Zijn as ligt begraven op de Port Coquitlam Municipal Cemetery, Locator: CR3 Row 15 Col 19. Als insciptie is toegevoegd: LEST WE FORGET.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
    Eenheid:
    No. 433 (Porcupine) Squadron, Royal Canadian Air Force
    Toegekend op:
    16 januari 1945
    Aanbeveling:
    Deze officier heeft een operationele tour volbracht van 35 missies boven vijandelijk gebied waaronder aanvallen op een grote verscheidenheid van goed verdedigde doelen in Frankrijk en Duitsland. Onder een kalm en rustig optreden verbergt zich een goede vechtlust in actie die niet alleen zijn bemanning maar het hele squadron vertrouwen inboezemt. Hij heeft herhaaldelijk de vaardigheid getoond in noodgevallen direct beslissingen te nemen en zijn vaardige vliegen en goede inzicht hebben veel bijgedragen aan het met succes voltooien van veel van zijn operationele missies.
    Flight Lieutenant Appleton heeft een aanzienlijke tijd gefungeerd als Deputy Flight Commander van A Flight waarin zijn uitstekende voorbeeld en onvermoeibare inspanningen met jonge bemanningen zeer prijzenswaardig zijn geweest.
    Distinguished Flying Cross (DFC)

    Bronnen

    Foto