TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dobbin, John Nicholas

    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Dienstnummer 67733
    John Dobbin kreeg oorspronkelijk een aanstelling bij de RAF Balloon Branch. Hij werd op 15 februari 1943 overgeplaatst naar de Administrative and Special Duties Branch in de rang van Flying Officer.
    Hij kwam in december 1943 uit het Middellandse Zeegebied terug naar de UK. Hij was officier bij 4 RAF Beach Unit toen die in januari 1944 werd gevormd en daarna werd hij in maart 1944 gedetacheerd bij 1 RAF Beach Unit. Toen hij daar aankwam werd hij aangesteld als bevelvoerend officier van 101 Beach Section en nadat hij bevorderd was tot Acting Squadron Leader voerde hij het bevel over deze sectie (omgedoopt tot 101 RAF Beach Flight) tijdens de invasie van Normandië.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
    Eenheid:
    Royal Air Force Volunteer Reserve.
    Toegekend op:
    30 november 1943
    Aanbeveling:
    Fungerend als assistent strandmeester landde F/Lt. Dobbin met aanvalstroepen op een van de stranden in Italië. Het strand lag onder zwaar vuur van vijandelijk geschut en mortieren. Zich de dringgende noodzaak realiserend, de bewegingen op het strand te regelen begon F/Lt. Dobbin er direct en op zeer prijzenswaardige manier mee en het was aan zijn inspanningen te danken dat direct nadat de eerste voertuigen aankwamen, ze aan land konden komen en naar het verzamelgebied gestuurd worden. Hoewel deze officier later door kanonvuur van een vijandelijk vliegtuig gewond raakte, weigerde hij zijn post te verlaten. Gedurende de hele operatie toonde hij grote moed en leiderschap.
    Military Cross (MC)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
    Toegekend op:
    1 januari 1945
    Ter erkenning van zijn optreden in Normandië
    Mentioned in Dispatches

    Bronnen

    • - Third Supplement to The London Gazette Issue 36267 published on the 26 November 1943
      - Supplement to The London Gazette Issue 36866 published on the 29 December 1944
      - RAF Beach Units

    Foto