TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chilton, Alec

Geboortedatum:
1922 (Reading/Berkshire, Groot-Brittannië)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 15473
Alec Chilton kreeg in 1942 zijn aanstelling bij de Royal Air Force Volunteer Reserve en werd vlieger op de Wellington. Hij werd daarna bij 179 Squadron geplaatst.
In maart 1944 werd Chilton bij 6 OTU geplaatst als instructeur, een functie die hij behield tot het einde van de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 179 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
5 mei 1944
Aanbeveling:
In een nacht in september 1943 werd tijdens een anti-duikbootpatrouille een U-boot ontdekt. Nadat de boot met het Leigh light was verlicht ondervond men zwaar afweervuur maar ondanks dat werd moedig en vastberaden een nauwkeurige aanval gedaan. Tijdens een wat recentere operatie in november 1943 werd op de Atlantische Oceaan een andere vijandelijke U-boot ontdekt. Een deel van de uitrusting van het vliegtuig was zo goed als onbruikbaar en de omstandigheden waren slecht. Niettemin werd de aanval vaardig en vastberaden doorgezet, ondanks een moeilijke en gevaarlijke naderingsvlucht. Deze officier heeft gedurende zijn tour het grootste enthousiasme voor vliegen getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto