TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aaron, Hubert Lee

Geboortedatum:
18 oktober 1923 (Georgia, VS)
Overlijdensdatum:
2 juni 2014 (Georgia, VS)
Dienstnummer:
34761288
Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Woonde voor de oorlog met zijn gezin in Arnoldsville, Georgia. Sommige bronnen vermelden zijn geboorteplaats Athens, Georgia.

Opgesteld en in dienst genomen vanuit Fort McPherson in Atlanta, Georgia op 20 februari 1943. Bereikte de rang van Staff Sergeant voordat hij werd ontslagen. Geserveerd bij E Company, 7th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division in de Tweede Wereldoorlog. Hij raakte tweemaal gewond (2 februari 1944 en 25 april 1945). Nadat hij van ziekenhuis naar ziekenhuis was vervoerd, werd hij op 25 september 1945 ontslagen. Na de oorlog werkte hij als carrosserie- en spatbordreparateur en werd later jarenlang elektricien voordat hij in de jaren tachtig met pensioen ging. Volgens de Amerikaanse volkstelling van 1950 woonde hij in Hartwell, Georgia met een van zijn zoons Richard en een vrouw genaamd Mable die als zijn vrouw werd vermeld. Zij wordt niet vermeld in het overlijdensbericht.

Rest van het overlijdensbericht gepubliceerd in juni 2014: Hubert Lee Aaron ging op 2 juni 2014 bij de Heer zijn. Tijdens de laatste paar dagen werd hij op verschillende tijdstippen omringd door zijn kinderen. De heer Aaron werd geboren op 18 oktober 1923 als een van de 16 kinderen van Jessie James en Winnie Ware Aaron. Hij diende zijn land tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd voor zijn diensten zeer onderscheiden. Hij vertelde graag over James Arness (van Gunsmoke) die onder hem zat in een van zijn infanteries, en hij vond het nooit erg dat iemand hem vroeg om hen te vertellen hoe het was in de oorlog. Tot aan zijn dood kon hij data, plaatsen en tijdstippen vertellen die gebeurden; hij kon zich beter herinneren dan wie dan ook, behalve geschiedenisleraren.

Hij was zijn hele leven lid van de Winterville First Baptist Church en bezocht deze totdat gezondheidsredenen hem ervan weerhielden te gaan. Hij hield van zijn kerk en de kerkfamilie. De heer Aaron werd in zijn dood voorafgegaan door zijn ouders en twaalf broers en zussen. Overlevenden zijn onder meer zijn kinderen, Richard (Annette) Aaron en Donna (James) Whitt, uit Crawford, Jim (Rita) Boyd, uit LaGrange, en Kenneth (Donna) Aaron, uit Handel; meerdere kleinkinderen en achterkleinkinderen; en talloze neven en nichten van wie hij hield. Hij had altijd het gevoel dat Joy Pittard White en Billy Pittard ook van hem waren, ook al hadden ze hun eigen vader.

Het gezin woont in de Whitt-residentie op 240 East Spring Street, in Crawford. Bloemen zijn optioneel of er kunnen donaties worden gedaan aan de Winterville First Baptist Church.

Het bezoek zal plaatsvinden van 17.00 tot 20.00 uur. op woensdag 4 juni in Lord & Stephens East. Om 14.00 uur zal er een herdenkingsdienst plaatsvinden. op donderdag 5 juni in de Lord & Stephens East Chapel, onder leiding van Dr. Phil Wages. De begrafenis zal volgen in het veteranenpark in Evergreen Memorial Park, aan de Atlanta Highway, in Athene.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
E Company, 2nd Battalion, 7th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army

General order No. 189, Headquarters 3d Infantry Division (1944).
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eikenblad cluster.
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eikenblad cluster
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Met 2 servicesterren.
European-African-Middle Eastern Campaign Medal

Bronnen

Foto