TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Canter, Walter H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 0754467.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Far East Air Forces
Toegekend op:
30 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke prestaties in de lucht boven Mount Malerunya op Luzon op de Filippijnen op 20 april 1945. Lieutenant Canter was de leider van een van de drie secties in een formatie A-20 toestellen die waren uitgestuurd om een troepenmacht van ongeveer 1000 Japanners aan te vallen die zich hadden verschanst in een smal en diep ravijn tussen hoge heuvels. Om de vijandelijke linies te bereiken moest hij over onze eigen troepen, die vlak bij de vijandelijke linies zaten, heen klimmen en dan steil naar het doelgebied duiken. Hij leidde zijn sectie in een geslaagde aanval met bommen en mitrailleurs waarbij hij de Japanners volledig uitroeide. Door een goede timing trok hij net op tijd uit de duik op om niet tegen de heuvels te pletter te vliegen.
De opmerkelijke moed en het plichtsbesef, tijdens deze vlucht getoond door Lt. Canter, pasten binnen de hoogste tradities van de United States Army Air Forces.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • - General Orders No. 1704, Headquarters Far East Air Forces, 30 July 1945

Foto