TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ram, Telu

Dienstnummer:
3790
Nationaliteit:
Indiaasche (1858-1947, Britse Kolonie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Soldaat
Eenheid:
1st Battalion Patiala Infantry, 23rd Indian Infantry Brigade, Indian States Forces, British Indian Army
Toegekend op:
28 juni 1945
Aanbeveling:
Op 25 juli bij Chamol, toen de voorste compagnie de vijandelijke stelling aanviel begon de vijand door te dringen om een heuvel op hun flank te bezetten en die op de positie van het Bn.H.W. uitkeek. Zijn peloton kreeg opdracht de heuvel koste wat kost te veroveren. Het voorste peloton naderde de top van de heuvel over open terrein toen een vijandelijke lichte mitrailleur vanuit een bunker op de flank het vuur opende. Toen hij dit zag, opende No 3790 Sep Telu Ram, die met zijn Bren de opmars dekte, het vuur op de vijandelijke stelling. Hij realiseerde zich dat het vuur van zijn wapen de vijand in zijn bunker niet zou deren en ondanks het zware vuur liet hij zijn wapen achter en stormde met twee granaten naar voren. De eerste die hij gooide miste het doel maar de tweede kwam in de bunker terecht, bracht de vijandelijke mitrailleur tot zwijgen en doodde drie Japanners. No 3790 Telu Ram's totale minachting voor gevaar inspireerde zijn hele peloton en de vijandelijke stelling werd veroverd.
Bij een eerdere gelegenheid, tijdens de aanval op Khudei Khanou bleef hij de opmars van zijn peloton dekken en voorkwam daarmee vele gewonden hoewel hijzelf onder zwaar vuur van vijandelijke middelzware mitrailleurs lag. Het optreden van No 3790 Telu Ram tijdens de gehele operatie is zeer dapper en prijzenswaardig geweest.
Datum 12 oktober 1944.
Military Medal (MM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 37151 published on the 26 June 1945
    - Parade Antiques

Foto