TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mosley, Michael Henry

Geboortedatum:
28 maart 1912
Overlijdensdatum:
2 november 1942 (Egypte)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest El Alamein
Vak: VI. Rij: F. Graf: 18.
Dienstnummer:
126514
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Michael Mosley volgde zijn opleiding aan de Shrewsbury School en het Trinity College in Oxford. Hij studeerde eerst medicijenen maar koos vervolgens voor de studie theologie om priester te worden; waarschijnlijk omdat zijn vader bisschop van Southwell was. Hij stond op het punt zijn gelofte af te leggen toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en hij besloot in het leger te gaan.
In oktober 1940 kwam hij bij het 2nd Battalion (2 Rifle Brigade) in Noord-Afrika.
In juli 1942 nam hij het commando over B Company 2RB opzich. Hij nam deel aan de slag om El Alamein en was aanwezig bij de beroemde scherpschuttersactie van 2RB op 27 oktober.
Op 2 november 1942 sneuvelde Mosley op 30 jarige leeftijd in de strijd door een salvo automatisch vuur van vijandelijke tanks tijdens een fel gevecht in de eerste fase van de uitbraak van het 8ste Leger uit El Alamein.

Bevorderingen:
23 maart 1940: 2e Luitenant - Rifle Brigade
23 september 1941: Luitenant
20 november 1941: Acting Captain

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second-Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
The Rifle Brigade (Prince Consort's Own)
Toegekend op:
9 mei 1941
Deze officier voerde het bevel over een mobiele patrouille bestaande uit twee pelotons en een sectie Bofors wapens. Drie uur lang bestookte en hinderde hij een vijandelijke colonne van 200 M.E.T. met kanonnen en tanks en ondanks het zware vuur slaagde hij erin de colonne tot stoppen te dwingen en de hele colonne te dwingen zich over te geven. De durf en het initiatief, getoond door deze officier door herhaaldelijk een sterke colonne over de hele lengte en van diverse punten aan te vallen overtuigde de vijand er ongetwijfeld van dat hij tegenover een veel sterkere troepenmacht stond.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto