Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Spraggs, William John

Geboortedatum:
6 juni 1920 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
11 januari 1987
Dienstnummer:
B11817
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

William John Spraggs werd op 6 juni 1920 geboren in het Misericordia Ziekenhuis in Winnipeg Manitoba, Canada. Hij was de zoon van Frank Clement Spraggs en Margaret Mary LaLonde. William had een oudere broer, zijn naam was Ed.

William meldde zich op 21 jarige leeftijd als vrijwilliger aan en voegde zich als schutter bij het 2nd Battalion Algonquin Regiment. Op een dag werden er vrijwilligers gevraagd voor het Signalís corps, maar je moest een middelbare school diploma hebben om hierbij te kunnen komen. William had geen diploma, maar hij stapte hoe dan ook naar voren en werd niet gecontroleerd, vanaf dat moment zat hij bij de 1st Canadian Division G.Section Royal Canadian Corps. Dit was onderdeel van de 3rd Field Regiment, wat een onderdeel was van the 8th Army.
Hij kwam naar Engeland op 11 mei 1942 en nam deel aan de slag om Dieppe in augustus 1942. Hij werd gestationeerd op de zuidkust, helaas was de slag was een ramp. Hij was later betrokken bij de invasie op SiciliŽ op 10 juli 1943 en nam hij deel aan de invasie van ItaliŽ in september 1943. De meest beroemde Slag waar hij bij betrokken was, was de aanval op klooster van Monte Cassino.

Na een verblijf in Rome kwam hij uiteindelijk aan in Nederland, waar hij bleef tot het einde van de oorlog. Hij verbleef hier aan het einde van de oorlog regelmatig bij het Nederlands gezin Emck in de Molenstraat in Ridderkerk. Hij speelde hier op zijn gitaar die hij tijdens zijn aankomst in ItaliŽ had gekocht.

Na de oorlog ging hij terug naar Canada, maar kort daarna ging hij terug naar Engeland om met zijn vriendin Annie Stephens te trouwen, die hij had ontmoet in het begin van de oorlog tijdens een bezoek aan zijn Engelse familieleden. Hij bleef voor de rest van zijn leven in Engeland en stierf in 1987 aan kanker.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Signalman
Toegekend op:
28 maart 1943
Good Conduct Chevron

Bronnen

  • Foto 1: Family of W.J. Spraggs
  • - Family of W.J. Spraggs