TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bates, Milton E.

Dienstnummer:
37034843
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Technical Sergeant Milton E. Bates, 37034843, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van Saint-Lô, Normandië, Frankrijk op 18 juli 1944. Terwijl de eenheid van Sergeant Bates betrokken was bij de aanval op Heuvel 122 kwamen eigen tanks die een naastgelegen eenheid hadden ondersteund in de achterhoede van zijn compagnie en begonnen per vergissing de sector van de compagnie te beschieten. Sergeant Bates, pelotonssergeant, negeerde zowel het vuur van de eigen tanks als dat van de vijand dat op het gebied insloeg en kroop naar de tanks toe om die op de vergissing te wijzen. Onderweg raakte hij gewond aan zijn been maar desondanks zette hij zijn poging voort, de tanks te bereiken. Daar slaagde hij in en toen hij de voorste tank bereikte, klom hij erop, trok de aandacht van de bemanning en legde de stituatie uit; het gevolg was dat de tanks onmiddellijk ophielden de compagniessector te bestoken. De dappere actie van Segeant Bates, zijn onzelfzuchtige loyaliteit aan zijn kameraden, zijn plichtsbesef met gevaar voor eigen leven, zijn vindingrijkheid en zijn dappere initiatief bespaarden zijn compagnie vele verliezen en maakten de voortzetting van de missie gemakkelijker. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 18 (12 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto