TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hudson, Thomas W.

Dienstnummer:
38446393
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Private First Class Thomas W. Hudson, 38446393, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in de **** sector in Normandië op 18 juli 1944. Tijdens een aanval bij Heuvel 122 was Private Hudson schutter van een sectie lichte mitrailleurs van zijn compagnie. Door vijandelijke artillerie raakten alle andere leden van zijn sectie gewond. Pvt. Hudson liep zelf een pijnlijke wond aan zijn schouder op. Het wapen bleef bruikbaar en hoewel hij gewond was verplaatste hij het wapen naar een nieuwe positie, bracht het in stelling en alleen werkend bleef hij met de lichte mitrailleur de aanval steunen totdat hij door bloedverlies instortte. De dapperheid in actie, het vurig plichtsbesef en het sterke streven naar succes voor zijn troepen, zoals getoond door Pvt. Hudson, strekken hem en de strijdkrachten tot hoge eer. Hij kwam in Louisiana in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 20 (15 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto