TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boggs, Dolan W.

Dienstnummer:
20723614
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Sergeant Dolan W. Boggs, 20723614, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van St. Lô in Frankrijk op 18 juli 1944. Sergeant Boggs, de verbindingsman van zijn peloton meldde zich vrijwillig om te helpen de opmars van zijn peloton te dekken. Vanuit een positie in het struikgewas vuurde hij een BAR ter ondersteuning van de opmars van het peloton hoewel er zwaar mitrailleurvuur op zijn positie was gericht en talloze handgranaten naar hem werden gegooid. Nadat hij door mitrailleurvuur gewond was geraak, bleef hij op de vijand vuren totdat hij door nog meer verwondingen buiten gevecht werd gesteld. De onverschrokken moed van Sgt. Boggs, zijn volledige minachting voor eigen veiligheid en zijn plichtsbesef, hetgeen hieruit bleek dat hij de missie van zijn peloton en de steun aan zijn kamerade tot zijn eerste zorg maakte, waren van onschatbare waarde voor de geslaagde voortgang van zijn peloton en strekken de strijdkrachten tot de hoogste eer. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 21 (19 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto