Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Armstrong, Norman Henry

Geboortedatum:
1922 (Vancouver/Brits Columbia, Canada)
Dienstnummer:
J22801
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 103 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
6 november 1945
Aanbeveling:
Flight Lieutenant Armstrong werd op 18 november 1944 bij 103 Squadron geplaatst. Sindsdien heeft hij 30 missies gevlogen in de Lancaster met een totaal van 197.3 vlieguren. In de loop van deze talloze missies die zich over een periode van zes maanden uitstrekken heeft deze Canadese officier deelgenomen aan aanvallen op een grote verscheidenheid aan doelen waaronder olieinstallaties in Misburg, Politz en Lufwigshafen; belangrijke industriŽle centra als Neurenberg, Essen, Dortmund en Bremen. Het merendeel van deze aanvallen vond ís nachts plaats en bij veel ervan werd sterke vijandelijke tegenstand ontmoet.
Naast de bombardementen als hierboven genoemd heeft F/Lt. Armstrong zich bewezen als een uitstekend legger van mijnen in een squadron dat zeer veel ervaring heeft op dit gebied van operaties. Gedurende zijn tour heeft F/Lt. Armstrong opmerkelijke vaardigheid en vastberadenheid getoond bij het aanvallen van zijn doelen. Hij is een uitmuntend vlieger die heeft getoond een goed leider van zijn bemanningen te zijn; de nauwgezetheid en precisie van zijn werk is aangetoond door de vele uitstekende fotoís die ze van hun doelen hebben gemaakt. Hij heeft zich door vijandelijke tegenstand, hoe sterk ook er nooit van laten weerhouden zijn aanvallen door te zetten en zijn plichtsbesef en gezonde strijdlust zijn een inspiratie voor zijn bemanning geweest.
Ik beveel met klem aan dat zijn uitstekende werk als gezagvoerder binnen dit squadron wordt erkend door het verlenen van het Distinguished Flying Cross.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto